Overslaan naar content

“Ik wilde een plek waar ik kon groeien en waar geen week hetzelfde zou zijn.”

Bart van Krugten, 28 jaar oud, is deze maand 4 jaar in dienst bij De Jong. Met een mbo-opleiding Financiën en Administratie begon hij 4 jaar geleden bij De Jong accountants en adviseurs als medewerker financiële administratie. "Ik wilde een plek waar ik kon groeien en waar geen week hetzelfde zou zijn," zegt Bart, terugkijkend op zijn beslissing om bij De Jong te solliciteren. “Ik heb bij een klein administratiekantoor stage gelopen, en daarna bij een heel groot kantoor  gericht op een specifieke sector gewerkt. Het nadeel van het laatste is dat je veel dezelfde taken doet. Alles leek op een gegeven moment op elkaar. Daarom ging ik op zoek naar een kantoor waar ik kon werken voor en met uiteenlopende klanten. Bij De Jong vond ik dat.”

Geen klant is hetzelfde In zijn rol als financieel medewerker bij De Jong heeft Bart een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden. Hij onderhoudt nauw contact met klanten, zowel op kantoor als op locatie, waar hij de boekhouding beheert en financiële processen optimaliseert. "Het is heel leuk om direct met klanten te werken en hun bedrijf van binnenuit te leren kennen," zegt Bart . "Geen klant is hetzelfde en dat maakt dit werk zo boeiend." Het werken met verschillende klanten brengt hem binnen bij uiteenlopende bedrijven. “Ik vind het leuk om op locatie te werken, dan leer je de klant echt kennen en weet je waar het om gaat in de business. Ik zie daardoor steeds weer nieuwe dingen. Uitvinden wat voor een klant specifiek werkt is altijd een leuke uitdaging en geeft iedere keer weer voldoening.”

Naast zijn kernverantwoordelijkheden houdt Bart zich ook bezig met automatisering . "Ik geloof echt in de kracht van technologie om processen te verbeteren," zegt Bart. "Daarom houd ik me actief bezig met het digitaliseren van onze boekhoudprocessen door middel van Exact Online." Deze extra taak heeft niet alleen geleid tot meer efficiëntie binnen zijn eigen taken, maar leidt ook tot verbeterde processen en diensten voor de klanten van De Jong. “Ik vraag me steeds af: hoe ver kan dit proces geautomatiseerd worden? Vervolgens maken we het proces efficiënter. Dat maakt ook nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is met de laatste ontwikkelingen.

Automatisering is de toekomst Voor Bart zijn goede communicatieve vaardigheden essentieel in zijn dagelijkse werk. "Je moet kunnen schakelen tussen verschillende mensen en in uiteenlopende situaties," legt Bart uit. "Of ik nu op kantoor werk of bij een klant op locatie, effectieve communicatie is altijd de sleutel tot het succes van de samenwerking." Ook de interesse in automatisering is voor Bart een belangrijk gegeven in zijn werk. “Een beetje enthousiasme voor automatisering is handig in deze job. Het is tenslotte de toekomst. Ik hou ervan om nieuwe technologieën te ontdekken en te kijken hoe we ze kunnen toepassen om processen te verbeteren. Als je nieuwsgierig bent naar hoe het anders en beter kan, ga je je ook ontwikkelen op dit gebied.”

Samenwerken met collega’s en klanten Bij De Jong draait het om samenwerking en teamwerk. “Als onderdeel van het administratieteam werken we nauw samen aan de boekhouding van onze klanten. Wat ik doe in de administratie, heeft directe invloed op het werk van de accountant, vooral als het gaat om het opstellen van jaarrekeningen,” zegt Bart. “Om mezelf verder te ontwikkelen ben ik dit jaar begonnen met het uitwerken van jaarrekeningen. Daardoor kijk ik nu ook anders naar het boeken van de administratie. Fijn, want op die manier wordt ook de kwaliteit van de boekhouding beter en daar worden zowel de klanten als ons kantoor blij van.

Volgens Bart heerst er een open sfeer op kantoor. “Dat maakt het gemakkelijk om bij iedereen langs te lopen met vragen of om samen te werken aan projecten. Een voorbeeld hiervan is het voorbereidende werk voor de Btw-aangiften, waarbij nauw overleg met zowel klanten als collega's belangrijk is.”

Naast het werk is er bij De Jong ook volop ruimte voor ontspanning en teambuilding. “Wat ze hier echt goed doen is de oprechte aandacht die er is voor medewerkers. Dat zie je in de aandacht die er is voor persoonlijke ontwikkeling én in de activiteiten die worden georganiseerd. Van dagelijks een gezamenlijke lunch, gezellige barbecues tot een padeltoernooi en het jaarlijkse Vrienden van Amstel Live.”

Kom eens langs! Voor degenen die overwegen om bij De Jong te solliciteren, heeft Bart een duidelijke boodschap: "Kom zeker langs. Ga in gesprek. In het beste geval kan ik je welkom heten als mijn nieuwe collega. En in het slechtste geval heb je er een lekkere kop koffie of thee aan over gehouden.”

Versterk ons team

Ben jij ook enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van Bart? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.