Overslaan naar content

“WE DOEN ZOVEEL MEER DAN ALLEEN ADMINISTRATIE

Met ruim 15 jaar ervaring mag je haar absoluut een ervaren salarisadministrateur noemen.

We stellen je voor aan Gizelle Gentle – La Cruz, teamleider Salarisadministratie bij Qapitaal (label van De Jong accountants en adviseurs op het gebied van HR- en organisatieadvies). Aanvankelijk begon Gizelle op interim-basis in deze rol, maar al snel werd ze gevraagd vast in dienst te komen. “Het was een weloverwogen beslissing om in dienst te komen. Er liggen hier veel interessante opdrachten. De uitdagingen spraken me enorm aan en Qapitaal en daarmee ook De Jong is een fijne werkgever waar ik graag voor werk.”

In 2009 maakte Gizelle vanuit haar toenmalige functie kennis met salarisadministratie. Ze hield zich bezig met loonmutaties en daaraan gerelateerde taken. “Ik ben begonnen aan de technische kant van het vak. Ik werkte namelijk voor een IT-bedrijf waar ik me bezig hield met het ontwikkelen en optimaliseren van salarisadministratiesoftware” legt ze uit. “Dit kwam goed van pas in de latere functies die ik heb vervuld. Ik weet hoe systemen werken en kan daarom het administratiesysteem voor de klant laten werken door informatie overzichtelijk uit het systeem te halen. Kijken hoe het nog beter en efficiënter kan zie ik altijd als mijn uitdaging. Daar zet ik me dan ook graag voor in.”

Geen dag hetzelfde

Als teamleider Salarisadministratie heeft Gizelle een adviserende rol richting klanten. Ze benadrukt: “Onze taak is om de salarisadministratie zo goed mogelijk in te richten. Maar ook adviseren is een zeer belangrijk onderdeel van ons werk. We zijn steeds meer een adviseur en steeds minder een administrateur. Ik noem mezelf dan misschien ook liever een ‘salarisadviseur’. Iedereen heeft een salarisadministratie en daarbij is de basis vrijwel hetzelfde. Maar iedere klant heeft andere vragen, behoeften en aandachtspunten.” De variatie in de rol spreek Gizelle dan ook aan. “Geen dag is hetzelfde. Elke klant brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. We zijn als team vaak een sparringpartner voor de klant op het gebied van HR en salarissen. In een klein team als dat van ons trekt HR en salarisadministratie dan ook samen op. Dat maakt dat je veel ziet, hoort en elke dag leert.”

Belang van communicatie

De veranderende rol van de salarisadministrateur vraagt volgens Gizelle ook om meer en betere communicatieve vaardigheden. Ook een proactieve houding richting klanten

is belangrijk. “We werken niet zomaar lijstjes af, maar staan echt in contact met de klant. We adviseren proactief en denken mee.” Ze loopt daarbij natuurlijk ook weleens tegen uitdagingen aan. “Communiceren klinkt vanzelfsprekend, maar is misschien wel het moeilijkste dat er is. Je moet op een juiste manier overbrengen wat je bedoelt en ook goed interpreteren wat de ander zegt en van je vraagt. Vervolgens ga je daarmee aan de slag in je werk. Aansluiting vinden bij de klant is daarbij het uitgangspunt.” Gizelle geniet van haar werk en de successen die ze behaalt. “Het geeft me voldoening als mijn klanten tevreden zijn,” zegt ze. “Van verschillende klanten krijg je echt waardering. Het is mooi om te merken dat ze vertrouwen hebben in wat je doet en dat jouw meerwaarde wordt erkend.”

Vormgeven van je eigen rol

Het team van Qapitaal bestaat op dit moment uit 5 personen. “Een klein team vraagt om nauwe samenwerking. We weten elkaar snel te vinden. Dit geldt ook voor de samenwerking met andere collega’s. Iedereen loopt even binnen met een vraag of een praatje. Aanwezigheid op kantoor wordt daarom ook gewaardeerd. Zo raak je snel op elkaar in gespeeld.” zegt Gizelle. Een klein team heeft volgens haar vooral veel voordelen. “Je hebt de ruimte om je eigen rol vorm te geven. Je mag naar klanten toe, meedenken in optimalisatieprojecten, adviseren en meegroeien met de klant. Er is veel mogelijk, het is wat jij ervan maakt. Je stapt hier op een rijdende trein. Ervaring en vakkennis is daarom nodig om echt te kunnen shinen in jouw rol.”

Anders dan anderen

“Met het team van Qapitaal zijn we onderdeel van het team van De Jong accountants en adviseurs. Het is een accountantskantoor die anders is dan de anderen. Er is hier geen zichtbare hiërarchie. Iedereen ‘doet z’n ding’ en is vanuit zijn/haar expertise aan het werk voor die klant om er samen een succes van te maken. Je krijgt hier veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast is het ook gezellig onderling. De sfeer is relaxed en er wordt veel georganiseerd. “Hier lopen ze niet in pak en stropdas,” lacht Gizelle.

Gizelle sluit af met een advies voor potentiële sollicitanten: “Gewoon solliciteren, leuk! We plannen een kennismakingsgesprek op kantoor in Vught, koffie erbij en we leren elkaar gewoon eerst eens kennen. Dat er een klik is, is het belangrijkste. Je moet het tenslotte samen kunnen vinden om samen iets te bereiken voor onze klanten.”

Spreekt het verhaal van Gizelle je aan?

We zoeken nog een salarisadministrateur! Bekijk nu direct de vacatures.