Overslaan naar content

“Een open cultuur, waarin je écht wordt uitgedaagd op vakinhoud.”

Na ruim 15 jaar bij verschillende grootbanken en een aantal jaar als zelfstandig adviseur te hebben gewerkt, rolde hij in 2016 de accountancy in. In juni 2021 maakte hij de overstap van een middelgroot kantoor naar De Jong Accountants en Adviseurs, waar hij de rol van Bedrijfsadviseur combineert met die van Relatiebeheerder. Ook is hij één dag per week yogaleraar. Maak kennis met Maarten van Bijsterveldt.

Klantfocus

“Zo’n tien jaar geleden kwam de focus van veel banken steeds meer intern te liggen, en steeds minder bij de klant. Voor mij reden om de bank te verlaten en als zelfstandig MKB-adviseur aan de slag te gaan. In die rol merkte ik al snel dat je verschillende expertises nodig hebt. Dat is als eenpitter nogal moeilijk te organiseren, dus toen ben ik bij een middelgroot accountantskantoor gaan werken.”

Na een aantal jaar bij dit kantoor raakte Maarten in gesprek met Remi van Liempd van De Jong. Samen kwamen zij tot de conclusie dat Maarten bij De Jong misschien nog beter op zijn plek zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Maarten: “De Jong is groot genoeg om alle expertise in huis te hebben, maar nog wel klein genoeg om te weten wat de klant bezighoudt en daar flexibel op in te spelen. De focus ligt op wat de klant nodig heeft en niet op wat wij belangrijk vinden om te doen. Dat is het grote verschil met veel andere accountantskantoren.”

Ontzorgen

Bij De Jong vervult Maarten de rol van Bedrijfsadviseur. Hij adviseert zijn klanten inhoudelijk over hun organisatie-inrichting en strategie. Daarnaast is hij Relatiebeheerder. Dat betekent dat hij eindverantwoordelijk is voor een aantal klanten uit de portefeuille van De Jong. Maarten: “We hebben hier voornamelijk relatiebeheerders met een vaktechnische achtergrond, zoals fiscalisten en accountants. Ik ben tot nu toe de enige generalist.”

Als Relatiebeheerder is zijn belangrijkste drijfveer om altijd te weten wat er bij zijn klanten speelt. “MKB’ers zijn vaak ontzettend goed in hun vak, maar hebben daarnaast

ontzettend veel te regelen, te organiseren en te weten. Ik zie het als onze verantwoordelijkheid om ze te ondersteunen op de gebieden die niet bij het primaire proces horen. Dus niet alleen bij de boekhouding, maar ook strategisch, fiscaal en op het gebied van HRM en digitalisering. En het mooie is, De Jong kan dit ook. Dat roepen natuurlijk meer kantoren, maar wij hebben de experts in huis om het ook echt te kúnnen. Daarom is het nodig om constant te weten wat er binnen het vakgebied en het bedrijf van de klant speelt.”

Cultuur en sfeer

Inmiddels heeft Maarten in de loop der jaren vele grote en kleinere organisaties van binnen gezien. Dat maakt dat hij goed kan oordelen over de cultuur en sfeer bij De Jong. Wat maakt De Jong uniek als werkgever? Maarten: “Er heerst een hele professionele sfeer, waarin hard wordt gewerkt als dat nodig is. Verder is er qua leeftijd een grote diversiteit, met een mix van ervaren en jonge mensen die op een natuurlijke manier veel met elkaar uitwisselen. En er wordt veel geïnvesteerd in de leuke dingen: een goede lunch, personeelsbijeenkomsten en attenties.”

“Daarnaast zorgt onze manier van dienstverlenen dat medewerkers veel meer oplossingsgericht kunnen en mógen werken dan bij andere kantoren,” vervolgt Maarten enthousiast. “Omdat wij niet werken met standaardoplossingen, worden medewerkers echt uitgedaagd op vakinhoud. Ook de jongere mensen. Dat biedt veel vrijheid en zorgt ervoor dat er veel mogelijk is, maar brengt ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. Tegelijkertijd is de sfeer open en veilig. Als er eens een probleem ontstaat of het wordt moeilijk, sta je er hier echt niet alleen voor. Dan wordt er meteen ingesprongen. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt.”

Yogaleraar

Naast zijn vierdaagse werkweek bij De Jong is Maarten ook nog één dag per week yogaleraar. “Ik geef yogales aan mannen en ik begeleid veel mensen, voornamelijk mannen, met lifestylevraagstukken. Dat laat zich heel goed combineren met mijn werk bij De Jong.”

Versterk ons team

Ben jij ook enthousiast geworden na het lezen van Maarten zijn verhaal? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct.